Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Anders > Gemsbiefstuk met een krokant korstje

Anders

Gemsbiefstuk met een krokant korstje

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 gemsbiefstukjes van 150 g, 1 tl olijfolie, snuf peper, 1 tl zout, 1 el paneermeel, 1 tl boter, 1 tl salie, 2 tl fijngesneden ontbijtspek.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op grillstand voorverwarmd 180 graden

Meng de boter met de tijm, paneermeel, salie en ontbijtspek tot het op crumble lijkt en zet in de koelkast. Peper en zout de gemsbiefstukjes en bak ze in de olijfolie kort om en om tot ze mooi bruin zijn. Haal uit de pan en leg in de braadslede. Neem vervolgens het paneermengsel, maak er mooie plakjes van en leg deze op de biefstukjes. Grill ze direct onder de hete grill tot ze mooi goudbruin zijn. Leg de biefstukken op een mooie schaal.

Tip

Dit recept kan ook heerlijk met wild zwijn biefstukjes.

Serveertip

Lekker met in witte wijn gestoofde peertjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug