Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Anders > Gemsbiefstuk met paprikasaus

Anders

Gemsbiefstuk met paprikasaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 gemsbiefstukjes van 150 g, 1 tl olijfolie, snuf peper, 1 tl zout, ½ rode paprika, ½ groene paprika, 4 groene olijven, 4 zwarte olijven, 1 teen knoflook geperst, ½ glas rode wijn, 1 dl kalfsbouillon, 1 dl room.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 85 graden voorverwarmd.

Peper en zout de gemsbiefstukjes en bak ze in de olijfolie kort om en om tot ze mooi bruin zijn. Haal uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats 10 minuten in de oven. Bak vervolgens in het braadvocht de paprika met olijven en knoflook. Blus af met de bouillon, de wijn en kook 1/3 in. Voeg er de room bij en kook nog even door. Giet de saus op een mooie schaal en leg de biefstukjes er op.

Tip

Dit recept kan ook heerlijk met reebiefstukjes.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappels.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug