Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Anders > Gepekelde en gerookte elandfilet met balsamico

Anders

Gepekelde en gerookte elandfilet met balsamico

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

600 g elandfilet aan 1 stuk, 100 g zout, 6 fijngestampte jeneverbessen, 1 tl rozemarijn fijngehakt, 1 tl witte peper, 1 tl pimentpoeder, 2 tl balsamicosiroop.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 vleesvork, 1 schaal, 1 koksmes, 1 rookpan met rookmot.

Meng zout, peper, piment, rozemarijn en jeneverbessen door elkaar. Smeer de elandfilets er mee in en laat ze vervolgens 24 uur staan. Verwijder het overtollige zout. Zet de rookpan op het vuur, zet hoog, voeg de mot toe, plaats de filet erin en rook ze 5 minuten op het vuur. Haal dan van het vuur en laat enkele uren in de afgesloten pan lekker door roken. Haal de filet vervolgens uit de pan en snij er hele dunne plakjes van. Presenteer mooi op een bord en druppel er balsamicosiroop over.

Tip

Hertenfilet kan ook op deze manier.

Serveertip

Lekker met een salademelange.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug