Anders
Meer Anders
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gevulde gemsfilet met pruimen en walnoten
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 gemsfilets opengesneden en plat geslagen van 150 g (vraag aan uw wildspecialist), 4 ansjovis, 2 tl kappertjes, 4 fijngesneden gedroogde pruimen, 1 tl oregano, 1 el walnoten fijngehakt, 3 el spekblokjes, 1 ei losgeklopt, 2 el bloem, 4 el paneermeel, 1 tl zout, ½ tl peper, 4 el zonnebloemolie.
Bereiding
Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 vleesvork, 4 cocktailprikkers, 3 schalen, 1 braadslede, 1 oven voorverwarmd op 150 graden.
Bak de spek in 1 el olie mooi bruin aan voeg de ansjovis, kappertjes, gedroogde pruimen en walnoten toe, bak kort mee en koel af. Vul de gemsfilets met dit mengsel en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi vervolgens de filets met peper en zout. Verdeel de bloem, ei en paneermeel in de schalen en haal de filets eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Giet de olie in een koekenpan op een middelhoog vuur en bak de filets om en om mooi goudbruin. Leg ze in de braadslede en laat ze nog 6 minuten in de voorverwarmde oven doorgaren.
Tip
Ook met wild zwijn filet een heerlijk gerecht.
Serveertip
Serveer er een heerlijke paddenstoelenrisotto bij.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl