Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Anders > Kangoeroebiefstuk op Thaise wijze

Anders

Kangoeroebiefstuk op Thaise wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 kangoeroebiefstukjes van 150 g, 4 limoenbladeren, 2 tl citroenrasp, 2 tl versgeraspte gember, 1 tl suiker, 2 tl koriander, 1 el fijngesneden lente ui, 1 tl sambal, 1 tl zonnebloemolie, snuf peper, 1 tl zout.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 koksmes, 1 grillpan, 1 vleestang, 1 staafmixer, 1 voedselkwastje, 1 kom.

Pureer met de staafmixer gember, limoenblad, koriander, sambal, suiker, zout en citroenrasp. Marineer in dit mengsel de kangoeroebiefstukjes enkele uren. Verwarm de grillpan en laat goed heet worden, verwijder de marinade van de biefstukjes en bestrijk ze met de zonnebloemolie. Grill (of BBQ) de biefstukjes ongeveer 3 minuten per kant, dikke stukken uiteraard wat langer. Dep af en toe wat marinade op de biefstukjes en maak er een mooi ruitjes patroon in door ze een kwart slag te draaien. Laat vervolgens de biefstukjes 5 minuten rusten. Doe de kangoeroebiefstukjes op een mooie schaal en bestrooi met lente ui.

Tip

Dit recept kan ook met struisvogelbiefstukjes.

Serveertip

Heerlijk met Thaise noedels.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug