Anders
Meer Anders
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kangoeroebiefstuk op Thaise wijze
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
4 kangoeroebiefstukjes van 150 g, 4 limoenbladeren, 2 tl citroenrasp, 2 tl versgeraspte gember, 1 tl suiker, 2 tl koriander, 1 el fijngesneden lente ui, 1 tl sambal, 1 tl zonnebloemolie, snuf peper, 1 tl zout.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 koksmes, 1 grillpan, 1 vleestang, 1 staafmixer, 1 voedselkwastje, 1 kom.
Pureer met de staafmixer gember, limoenblad, koriander, sambal, suiker, zout en citroenrasp. Marineer in dit mengsel de kangoeroebiefstukjes enkele uren. Verwarm de grillpan en laat goed heet worden, verwijder de marinade van de biefstukjes en bestrijk ze met de zonnebloemolie. Grill (of BBQ) de biefstukjes ongeveer 3 minuten per kant, dikke stukken uiteraard wat langer. Dep af en toe wat marinade op de biefstukjes en maak er een mooi ruitjes patroon in door ze een kwart slag te draaien. Laat vervolgens de biefstukjes 5 minuten rusten. Doe de kangoeroebiefstukjes op een mooie schaal en bestrooi met lente ui.
Tip
Dit recept kan ook met struisvogelbiefstukjes.
Serveertip
Heerlijk met Thaise noedels.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl