Anders
Meer Anders
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kangoeroebiefstuk van de grill
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
4 kangoeroebiefstukjes van 150 g, 1 tl tijm, 2 tl citroensap en 2 tl citroenrasp, 1 tl olijfolie, 1 bol knoflook horizontaal doormidden gesneden, snuf peper, ½ tl zout.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 koksmes, 1 grillpan, 1 vleestang, 1 magnetronschaal met deksel, 1 magnetron.
Wrijf de biefstukjes in met citroenrasp, peper, zout, tijm en olijfolie in en laat enkele uren marineren. Smeer ook wat van de marinade op de doorgesneden knoflook. Verwarm de grillpan of BBQ en laat deze goed heet worden. Gril de biefstukjes en leg er de bollen knoflook met de doorgesneden kant bovenop. Gril de biefstukjes ongeveer 3 minuten per kant (dikke stukken wat langer). Maak er een mooi ruitjes patroon in door ze een kwart slag te draaien. Laat de biefstukjes na het bereiden 5 minuten rusten. Doe de knoflook in een magnetronschaal met deksel en zet 2 minuten in de magnetron op vol vermogen. Doe de biefstukjes op een mooie schaal en leg de gegrilde knoflook erbij.
Tip
Dit kan ook heerlijk met reebiefstukjes.
Serveertip
Lekker met een paddenstoelenrisotto.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl