Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Anders > Kip Amore

Anders

Kip Amore

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten Kip Amore

Ingrediënten

4 kipfilets, 2 burratakaasjes, 6 banaansjalot in schuine ringen gesneden, 4 el witte wijnazijn, sap van een ½ limoen, 3 el olijfolie, 2 el verse koriander grof gesneden, 2 el verse munt grofgesneden, 2 Spaanse pepers, 300 ml olijfolie, 1 el Maldon-zout, peper & zout

Bereiding

1. Halveer de Spaanse peper overlangs, schraap het zaad eruit en snij er dan lange, dunne repen van.
2. Maak voorzichtig het velletje van de kipfilet in het midden los en schuif de Spaanse peper eronder. Wrijf de kipfilets goed in met peper & zout.
3. Ondertussen heb je de olijfolie in een ovenvaste pan warm laten worden; voeg dan de kipfilets eraan toe. Zet de pan nu 20 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C.
4. Nu verwarm je de banaansjalot in de witte wijn en het limoensap, waarna je het geheel op smaak brengt met peper & zout. Laat langzaam op zacht vuur garen en voeg als de sjalotten gaar zijn de olijfolie toe. Snij dan de koriander en munt grof en haal de kip uit de oven.

Serveertip

Scheur de burrata met je handen in grove stukken en verdeel deze over de borden. Leg hier de kipfilets naast en besprenkel de burrata en de kipfilet met de gesmoorde banaansjalot en het vocht daarvan. Maak het af met koriander, munt en Maldon-zout.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel
© KIP - Uitgeverij Becht - Claartje Lindhout

Bron: www.poelier.nl

Terug