Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Anders > Krokante kangoeroefilet op Japanse wijze

Anders

Krokante kangoeroefilet op Japanse wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 kangoeroefilets van 150 g, 1 tl versgeraspte gember, ½ tl sambal, 1 ei losgeklopt, 2 el bloem, 4 el Panko (Japans broodkruim), 1 tl zonnebloemolie, snuf peper, 1 tl zout, 5 el zonnebloemolie, 2 el teryaki saus.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 3 schalen, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 vleestang.

Smeer de kangoeroefilets in met de sambal en gember en laat enkele uren marineren. Bak vervolgens de filets in 1 tl zonnebloemolie kort om en om aan en koel ze af. Vul de drie schalen respectievelijk met bloem, ei en Panko. Peper en zout de filets en haal ze door de bloem vervolgens het ei en daarna de Panko. Bak ze in een laagje zonnebloemolie mooi om en om goud bruin 5 minuten per kant. Serveer de teryaki saus er apart bij.

Tip

Dit recept kan ook heerlijk met filet van hert.

Serveertip

Lekker met een frisse peersalade met sesam.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug