Anders
Meer Anders
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Krokante kangoeroefilet op Japanse wijze
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
4 kangoeroefilets van 150 g, 1 tl versgeraspte gember, ½ tl sambal, 1 ei losgeklopt, 2 el bloem, 4 el Panko (Japans broodkruim), 1 tl zonnebloemolie, snuf peper, 1 tl zout, 5 el zonnebloemolie, 2 el teryaki saus.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 3 schalen, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 vleestang.
Smeer de kangoeroefilets in met de sambal en gember en laat enkele uren marineren. Bak vervolgens de filets in 1 tl zonnebloemolie kort om en om aan en koel ze af. Vul de drie schalen respectievelijk met bloem, ei en Panko. Peper en zout de filets en haal ze door de bloem vervolgens het ei en daarna de Panko. Bak ze in een laagje zonnebloemolie mooi om en om goud bruin 5 minuten per kant. Serveer de teryaki saus er apart bij.
Tip
Dit recept kan ook heerlijk met filet van hert.
Serveertip
Lekker met een frisse peersalade met sesam.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl