Anders
Meer Anders
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Moeflon zuur vlees
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
600 g moeflonstoofvlees, 2 dl witte wijnazijn, 2 tl kaneelpoeder, 1 tl gemberpoeder, 4 kruidnagelen, 4 laurierbladeren, 1 ui gesnipperd, 2 dl water, 2 el bruine suiker, snuf peper, 1 tl zout, 1 el roomboter, ½ pak gemberkoek.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 steelpan, 1 schaal, 1 braadpan, 1 vleestang.
Doe de azijn, het water, de suiker, de gember, de kaneel, de laurier en de kruidnagelen in een steelpan en kook op . Haal van het vuur en koel af. Leg het stoofvlees in het mengsel en laat 24 uur in de koelkast marineren. Haal het vlees uit de marinade, dep droog en bestrooi met peper, zout en bloem. Doe de boter in de braadpan en bak het vlees op een hoog vuur mooi bruin. Voeg de uien toe, bak kort mee en giet vervolgens de marinade over het vlees. Stoof ongeveer 1,5 uur op een laag vuur. Voeg na ongeveer 1 uur de gemberkoek bij het stoofpotje.
Tip
Dit is ook een lekker recept met tamme eendenborstfilet.
Serveertip
Lekker met gekarameliseerde witlof.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl