Anders
Meer Anders
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Moeflonbiefstuk met Italiaanse rode wijnsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
4 moeflonbiefstukjes van elk 150 g, snuf peper, ½ tl zout, 1 el roomboter, 1 teen knoflook gekneusd, 1 takje tijm, 1dl rode wijn, 2 el balsamicoazijn, 1 dl wildbouillon, eventueel een beetje aardappelzetmeel, enkele druppels truffelolie.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 steelpan, 1 schaal, 1 koekenpan, 1 vleestang.
Doe de rode wijn met de balsamicoazijn en wildfond in de pan. Kook tot de helft in en houd warm, bind eventueel met een beetje aardappelzetmeel. Verhit de koekenpan met boter. Doe daar de knoflook en tijm bij. Bak hierin de moeflonbiefstukjes om en om ongeveer 4 minuten per kant. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met peper en zout. Laat ze even rusten en ze leg ze op een mooi bord. Blus intussen de koekenpan af met de saus en voeg er een paar druppels truffelolie aan toe. Giet een beetje over de biefstukjes en serveer de rest van de saus er apart bij.
Tip
Ook een lekker recept met tamme eendenborstfilet.
Serveertip
Lekker met gekarameliseerde witlof.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl