Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Anders > Moeflonbiefstuk op Chinese wijze

Anders

Moeflonbiefstuk op Chinese wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 moeflonbiefstukjes van elk 150 g, snuf peper, ½ tl zout, ½ tl sesamolie, 1 el sojasaus, 2 tl Chinese 5 spices, 2 tl gesnipperde gember op siroop, 1 el droge sherry, 1 teen knoflook geperst, 3 el zonnebloemolie, 2 el gesnipperde lente ui.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 125 graden voorverwarmd.

Meng de sesamolie, sojasaus, gember, sherry, knoflook en lente ui in een schaal en zet apart. Peper en zout de biefstukjes en smeer ze in met de Chinese 5 spices en laat enkele uren trekken. Bak de biefstukjes vervolgens kort om en om in de olie tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats 8 minuten in de oven. Blus de koekenpan af met het soja/gembermengsel en zet laag. Haal de biefstukjes uit de oven, leg ze op een mooi bord en giet er wat saus over.

Tip

Ook een lekker recepet met tamme eendenborstfilet.

Serveertip

Heerlijk met sweet & sour komkommer.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug