Anders
Meer Anders
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Moeflonbiefstuk op Chinese wijze
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
4 moeflonbiefstukjes van elk 150 g, snuf peper, ½ tl zout, ½ tl sesamolie, 1 el sojasaus, 2 tl Chinese 5 spices, 2 tl gesnipperde gember op siroop, 1 el droge sherry, 1 teen knoflook geperst, 3 el zonnebloemolie, 2 el gesnipperde lente ui.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 125 graden voorverwarmd.
Meng de sesamolie, sojasaus, gember, sherry, knoflook en lente ui in een schaal en zet apart. Peper en zout de biefstukjes en smeer ze in met de Chinese 5 spices en laat enkele uren trekken. Bak de biefstukjes vervolgens kort om en om in de olie tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats 8 minuten in de oven. Blus de koekenpan af met het soja/gembermengsel en zet laag. Haal de biefstukjes uit de oven, leg ze op een mooi bord en giet er wat saus over.
Tip
Ook een lekker recepet met tamme eendenborstfilet.
Serveertip
Heerlijk met sweet & sour komkommer.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl