Anders
Meer Anders
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Pikante krokodil als biefstuk gegrild (grillpan/BBQ)
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
4 krokodillenstaartdelen, 1 tl ketjap, 1 tl bruine suiker, 1 knoflookteen geperst, 1 el citroensap, 1 tl sambal, 1 tl zonnebloemolie om te grillen.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 kleine garde, 1 vleesvork, 1 grillpan.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en leg de krokodillenstaartdelen in de marinade en laat enkele uren in de koelkast staan. Dep de krokodillenstaartdelen schoon, smeer ze in met olie en gril ze in een hete grillpan of BBQ, 4 minuten aan elke kant.
Tip
Vraag aan de wildspecialist om de krokodil in courante delen te snijden.
Serveertip
Lekker met een frisse ijsbergsalade met stukken mango.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl