Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Anders > Pikante krokodil als biefstuk gegrild (grillpan/BBQ)

Anders

Pikante krokodil als biefstuk gegrild (grillpan/BBQ)

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 krokodillenstaartdelen, 1 tl ketjap, 1 tl bruine suiker, 1 knoflookteen geperst, 1 el citroensap, 1 tl sambal, 1 tl zonnebloemolie om te grillen.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 kleine garde, 1 vleesvork, 1 grillpan.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en leg de krokodillenstaartdelen in de marinade en laat enkele uren in de koelkast staan. Dep de krokodillenstaartdelen schoon, smeer ze in met olie en gril ze in een hete grillpan of BBQ, 4 minuten aan elke kant.

Tip

Vraag aan de wildspecialist om de krokodil in courante delen te snijden.

Serveertip

Lekker met een frisse ijsbergsalade met stukken mango.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug