Anders
Meer Anders
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Pikante rendierfilet
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
600 g rendierfilet, 1 tl gedroogde chilivlokken, 1 tl gedroogde uienvlokken, 1 tl grof zout, 1 tl gedroogde peterselie, 1 tl geplette zwarte peper, 1 tl gedoogde knoflookvlokken, 1 el cashewnoten, ½ bosje koriander, 1 teen knoflook, 3+3 el olijfolie, 3 tl citroensap.
Bereiding
Benodigdheden: 1 staafmixer met mengkom, 1 schaal, 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 150 graden voorverwarmd.
Pureer met de staafmixer de cashewnoten, koriander, olijfolie en citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de zout, peper, peterselie, knoflook, chilivlokken en smeer er de rendierfilet royaal mee in. Laat enkele uren intrekken. Bak de filets kort om en om in de olijfolie tot ze mooi bruin zijn. Haal uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats 15 minuten in de oven. Blus de koekenpan af met het gepureerde mengsel en zet laag. Haal de filet uit de oven, leg op een mooi bord en giet er wat saus over.
Tip
Dit recept kan ook prima met wild zwijn koteletjes.
Serveertip
Lekker met Mexicaanse gebakken bonen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl