Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Anders > Zuid-Afrikaanse blesbokbiefstuk met Franse morillessaus

Anders

Zuid-Afrikaanse blesbokbiefstuk met Franse morillessaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 blesbokbiefstukjes van 150 g, 1 tl roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 1 teen knoflook geperst, 1 el fijngehakte morilles, 2 dl kalfsbouillon, 1 dl room, 3 el cognac.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 85 graden voorverwarmd.

Peper en zout de blesbokbiefstukjes en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal de biefstukjes uit de pan leg ze in de braadslede en plaats 15 minuten in de oven. Bak vervolgens in het braadvocht de knoflook en morilles. Blus af met de kalfsbouillon en dan de cognac. Kook 1/3 in en voeg dan de room toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Leg de biefstukjes op een mooi bord en nappeer met de saus.

Tip

Dit gerecht kan ook met reebiefstukjes.

Serveertip

Lekker met pommes-gratin.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug