Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Anders > Zuid-Afrikaanse blesbokbiefstuk met kokoscurry

Anders

Zuid-Afrikaanse blesbokbiefstuk met kokoscurry

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 blesbokbiefstukjes van 150 g, 1 tl zonnebloemolie, snuf peper, 1 tl zout, 1 teen knoflook geperst, 2 tl Surinaamse kerriepoeder, 1 dl mangosap, 1 dl kokosroom.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 85 graden voorverwarmd.

Peper en zout de blesbokbiefstukjes en bak ze in de olijfolie kort om en om tot ze mooi bruin zijn. Haal de biefstukjes uit de pan en leg in de braadslede en plaats 15 minuten in de oven. Bak vervolgens in het braadvocht de knoflook, voeg de Surinaamse kerriepoeder toe en blus af met de mangosap en kokosroom. Kook 1/3 in en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Giet de saus op een mooie schaal en leg de biefstukjes erop.

Tip

Dit gerecht kan ook heerlijk met reebiefstukjes.

Serveertip

Lekker met gebakken pikante rijst met rozijnen en doperwtjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug