Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Gegrilde Baskische kalkoenfilet

Kalkoenrecepten

Gegrilde Baskische kalkoenfilet

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 kalkoenfiletlapjes van 150 gram, 8 plakjes Chorizoworst, snufje paprikapoeder, 1 el zongedroogde tomaatjes, 1 el fijngehakte olijven, 1 geperst teentje knoflook, 2 tl sinaasappelrasp, 1 tl oregano, 1 el olijfolie, enkele druppels citroensap, peper en zout naar smaak.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, cocktailprikkers, 1 barbecue matig tot heet, 1 barbecuetang.

Bestrooi de filetlapjes met paprikapoeder, de sinaasappelrasp, peper, zout en knoflook. Leg er de plakjes Chorizoworst, de zongedroogde tomaatjes en de olijven op en bestrooi met oregano. Vouw de filetlapjes dicht en zet ze vast met de cocktailprikkers. Grill ze op een hete barbecue in 5 - 6 minuten per kant. Als ze klaar zijn besprenkel ze met citroensap en serveer.

Tip

Gebruik ook eens gerookte paprikapoeder.

Serveertip

Serveer met ratatouille en rijst. Wijntip: een sprankelende witte Spaanse Rueda wijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug