Kalkoenrecepten
Meer Kalkoenrecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gegrilde Baskische kalkoenfilet
Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 kalkoenfiletlapjes van 150 gram, 8 plakjes Chorizoworst, snufje paprikapoeder, 1 el zongedroogde tomaatjes, 1 el fijngehakte olijven, 1 geperst teentje knoflook, 2 tl sinaasappelrasp, 1 tl oregano, 1 el olijfolie, enkele druppels citroensap, peper en zout naar smaak.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, cocktailprikkers, 1 barbecue matig tot heet, 1 barbecuetang.
Bestrooi de filetlapjes met paprikapoeder, de sinaasappelrasp, peper, zout en knoflook. Leg er de plakjes Chorizoworst, de zongedroogde tomaatjes en de olijven op en bestrooi met oregano. Vouw de filetlapjes dicht en zet ze vast met de cocktailprikkers. Grill ze op een hete barbecue in 5 - 6 minuten per kant. Als ze klaar zijn besprenkel ze met citroensap en serveer.
Tip
Gebruik ook eens gerookte paprikapoeder.
Serveertip
Serveer met ratatouille en rijst. Wijntip: een sprankelende witte Spaanse Rueda wijn.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
Bron: www.poelier.nl