Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoen nasi/bamischotel op Oosterse wijze

Kalkoenrecepten

Kalkoen nasi/bamischotel op Oosterse wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

500 g kalkoen nasi/bamivlees, 1 zakje gedroogde bamikruiden, 2 el olie, 1 rode en 1 gele paprika, 1 tl sambal oelek, 2 el ketjap benteng manis, 350 g mihoen, 4 augurkjes, hot kroepoek, zout en peper.

Bereiding

Wel de kruiden volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kalkoen rondom bruin. Voeg de kruiden, de kleingesneden paprika's, de sambal, de ketjap toe en verwarm dit ± 10 minuten. Kook de mihoen gaar op de bekende wijze en laat deze uitlekken. Schep de mihoen door het kalkoengerecht en maak dit op smaak af met zout en peper. Garneer met de augurkjes in waaiertjes en de gebakken kroepoek.

Tip

Marineer het kalkoenvlees enige uren van tevoren in een goed afsluitbare koelkastdoos in de koelkast.

Serveertip

Kalkoen nasi/bamischotel met komkommersla, lychees en schijven verse ananas.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug