Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoen uit Limburg

Kalkoenrecepten

Kalkoen uit Limburg

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

500 g ontbeend kalkoendijvlees, 3 uien, 3 dl wijnazijn, 1½ dl water, 50 g boter, 2 el suiker, 3 el appelstroop, allesbinder en peper.

Bereiding

Snijd het kalkoenvlees klein en schep dit in een diepe kom of goed afsluitbare koelkastdoos. Voeg de gehakte uien, de azijn en het water toe en marineer dit in de koelkast gedurende ± 12 uur. Zeef de marinade en bewaar het kalkoenvlees met de uien. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kalkoen met de uien rondom bruin. Voeg de suiker en de stroop toe en stoof dit ± 30 minuten. Bind de vloeistof met allesbinder, verwarm dit nog 10 minuten en maak het gerecht op smaak af met peper.

Tip

Gebruik kalkoendijlapjes en snijd deze in reepjes.

Serveertip

Kalkoen, ijsbergsla met appel, gember, banaan en noten en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug