Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoendij – standaardrecept

Kalkoenrecepten

Kalkoendij – standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

1-2 kalkoendijen, zout, peper, paprikapoeder, 40 g boter en 1½ dl vruchtensap.

Bereiding

Bestrooi de kalkoendijen met zout, peper en paprikapoeder. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel 45 minuten. Voeg zonodig een scheutje vocht toe en keer de kalkoen regelmatig. Neem de kalkoen uit de pan, voeg het sap toe en roer de aanbaksels los.

Tip

Vraag de poelier naar ontbeend kalkoendijvlees.

Serveertip

Kalkoen, gekookte spinazie met partjes ei en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug