Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoendij in Italiaanse saus

Kalkoenrecepten

Kalkoendij in Italiaanse saus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

500 g vlees van kalkoendijen in stukjes, zout, peper, 3 el olijfolie, 3 lente uien of 1 ui, 2 teentjes knoflook of sap, 2 vleestomaten, 1 stengel bleekselderij, 1 aubergine, 1 dl Italiaanse rode wijn, ½ el Italiaanse keukenkruiden, allesbinder, 4 el Mascarpone (verse roomkaas) en selderij.

Bereiding

Bestrooi het kalkoenvlees met zout en peper. Verwarm de olie in de pan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Voeg de gehakte uien, de knoflook, de tomaten in parten, de bleekselderij in stukjes, de aubergine in blokjes, de wijn en de kruiden toe en sluit de pan. Stoof dit ongeveer 40 minuten. Voeg de laatste 10 minuten de kaas toe en maak het gerecht op smaak af met zout en peper.

Tip

Gebruik een braadslede of pan die geschikt is voor ovengebruik. Plaats het gerecht ± 40 minuten in een warme oven op 150°C.

Serveertip

Garneer met de fijngeknipte selderij. Heerlijk met gekookte pasta, salade en Italiaanse wijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug