Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoendijlapjes in kerriesaus/Kalkoenbraadlapjes in kerriesaus

Kalkoenrecepten

Kalkoendijlapjes in kerriesaus/Kalkoenbraadlapjes in kerriesaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

4 kalkoendijlapjes, zout, peper, 30 g boter, 1 el olie, 4 sjalotjes of 1 ui, ½ el kerriepoeder (mild), 1 dl slagroom, 1 dl kippenbouillon, 1 el zilveruitjes, 1 tl gedroogde of 3 takjes verse tijm, 1 el bloem, 1 el witte wijn en peterselie.

Bereiding

Bestrooi de kalkoendijlapjes met zout en peper. Verwarm de boter met de olie in een hapjespan en bak hierin de kalkoen aan beide zijden lichtbruin. Voeg de gehakte sjalotjes met de kerrie toe en fruit deze mee. Voeg de room, de bouillon, de uitjes en de tijm toe en sluit de pan. Stoof het geheel gedurende 20 minuten. Roer de bloem los met de wijn en voeg dit al roerende toe aan de pan. Verwarm het gerecht nog 10 minuten en voeg de fijngeknipte peterselie toe.

Tip

Vervang slagroom door garderoom of crème fraîche.

Serveertip

Kalkoen met kerriesaus in rijstrand en gekookte Chinese boontjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug