Kalkoenrecepten
Meer Kalkoenrecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kalkoendijlapjes in kerriesaus/Kalkoenbraadlapjes in kerriesaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
4 kalkoendijlapjes, zout, peper, 30 g boter, 1 el olie, 4 sjalotjes of 1 ui, ½ el kerriepoeder (mild), 1 dl slagroom, 1 dl kippenbouillon, 1 el zilveruitjes, 1 tl gedroogde of 3 takjes verse tijm, 1 el bloem, 1 el witte wijn en peterselie.
Bereiding
Bestrooi de kalkoendijlapjes met zout en peper. Verwarm de boter met de olie in een hapjespan en bak hierin de kalkoen aan beide zijden lichtbruin. Voeg de gehakte sjalotjes met de kerrie toe en fruit deze mee. Voeg de room, de bouillon, de uitjes en de tijm toe en sluit de pan. Stoof het geheel gedurende 20 minuten. Roer de bloem los met de wijn en voeg dit al roerende toe aan de pan. Verwarm het gerecht nog 10 minuten en voeg de fijngeknipte peterselie toe.
Tip
Vervang slagroom door garderoom of crème fraîche.
Serveertip
Kalkoen met kerriesaus in rijstrand en gekookte Chinese boontjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl