Kalkoenrecepten
Meer Kalkoenrecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kalkoendrumsticks - standaardrecept
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
2 kalkoendrumsticks, kalkoenkruiden, 40 g boter en 1½ dl rode wijn.
Bereiding
Bestrooi de kalkoendrumsticks met kalkoenkruiden. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel 40 minuten. Voeg zonodig een scheutje vocht toe en keer de kalkoen regelmatig. Neem de kalkoen uit pan, voeg de wijn toe en roer de aanbaksels los.
Tip
Voeg op het laatst 1 dl slagroom toe en kook dit even in.
Serveertip
Kalkoen met zuurkool/aardappelpureeschotel uit de oven.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl