Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoendrumsticks - standaardrecept

Kalkoenrecepten

Kalkoendrumsticks - standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

2 kalkoendrumsticks, kalkoenkruiden, 40 g boter en 1½ dl rode wijn.

Bereiding

Bestrooi de kalkoendrumsticks met kalkoenkruiden. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel 40 minuten. Voeg zonodig een scheutje vocht toe en keer de kalkoen regelmatig. Neem de kalkoen uit pan, voeg de wijn toe en roer de aanbaksels los.

Tip

Voeg op het laatst 1 dl slagroom toe en kook dit even in.

Serveertip

Kalkoen met zuurkool/aardappelpureeschotel uit de oven.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug