Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoenfilet in knolselderijsaus

Kalkoenrecepten

Kalkoenfilet in knolselderijsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

400 g kalkoenfilet, ¼ knolselderij, ½ l blik gepelde tomaten, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1 ui, 2 tl tabasco, 1 tl kerrie, 30 g boter, zout en peper.

Bereiding

Snijd de kalkoenfilet klein en bestrooi deze met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Voeg de kleingesneden ui met de kerrie toe en fruit deze. Vervolgens de tomaten, de geraspte knolselderij, de kleingesneden paprika, de tabasco en stoof het geheel gedurende ongeveer 15 minuten.

Tip

Vervang tabasco door sambal en voeg 1 kleingesneden gele paprika toe.

Serveertip

IJsbergsla en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug