Kalkoenrecepten
Meer Kalkoenrecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kalkoenfilet in knolselderijsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
400 g kalkoenfilet, ¼ knolselderij, ½ l blik gepelde tomaten, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1 ui, 2 tl tabasco, 1 tl kerrie, 30 g boter, zout en peper.
Bereiding
Snijd de kalkoenfilet klein en bestrooi deze met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Voeg de kleingesneden ui met de kerrie toe en fruit deze. Vervolgens de tomaten, de geraspte knolselderij, de kleingesneden paprika, de tabasco en stoof het geheel gedurende ongeveer 15 minuten.
Tip
Vervang tabasco door sambal en voeg 1 kleingesneden gele paprika toe.
Serveertip
IJsbergsla en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl