Kalkoenrecepten
Meer Kalkoenrecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kalkoenfiletpakketjes in room van de barbecue
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 kalkoenfilets in blokjes gesneden, 4 champignons in stukjes, 1 el preiringetjes, 1 dl room, 4 el witte wijn, 1 tl tijm, zout en peper naar smaak, 1 el geraspte oude Goudse kaas.
Bereiding
Benodigdheden: 4 aluminiumfolie vellen, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 barbecuetang, 1 barbecue matig tot heet.
Verdeel de kalkoenblokjes over 4 aluminiumfolie vellen, leg er de champignons, tijm, geraspte kaas en preiringetjes op en vouw de vellen iets op. Giet de room en de wijn er overheen en bestrooi met peper en zout. Vouw de vellen mooi dicht en leg ze ongeveer 10 minuten op de barbecue.
Tip
Vervang de kaas door roquefort of een uitgesproken Munster kaas.
Serveertip
Serveer de filetpakketjes met een krop sla, aangemaakt met olijfolie, peper, zout en citroensap. Wijntip: een mooie droge witte Italiaanse Pinot Grigio.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
Bron: www.poelier.nl