Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoenfiletpakketjes in room van de barbecue

Kalkoenrecepten

Kalkoenfiletpakketjes in room van de barbecue

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 kalkoenfilets in blokjes gesneden, 4 champignons in stukjes, 1 el preiringetjes, 1 dl room, 4 el witte wijn, 1 tl tijm, zout en peper naar smaak, 1 el geraspte oude Goudse kaas.

Bereiding

Benodigdheden: 4 aluminiumfolie vellen, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 barbecuetang, 1 barbecue matig tot heet.
 

Verdeel de kalkoenblokjes over 4 aluminiumfolie vellen, leg er de champignons, tijm, geraspte kaas en preiringetjes op en vouw de vellen iets op. Giet de room en de wijn er overheen en bestrooi met peper en zout. Vouw de vellen mooi dicht en leg ze ongeveer 10 minuten op de barbecue.

Tip

Vervang de kaas door roquefort of een uitgesproken Munster kaas.

Serveertip

Serveer de filetpakketjes met een krop sla, aangemaakt met olijfolie, peper, zout en citroensap. Wijntip: een mooie droge witte Italiaanse Pinot Grigio.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug