Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoenfilets – standaardrecept

Kalkoenrecepten

Kalkoenfilets – standaardrecept

Hoofdgerecht

Ingrediënten

400 g kalkoenfilets, zout, peper, 25 g boter en 1 el olie.

Bereiding

Bestrooi de kalkoenfilets met zout en peper. Verwarm de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de kalkoen aan beide zijden bruin en gaar. Reken ± 7 minuten per kant.

Tip

Snijd kalkoenfilets in reepjes of blokjes en bestrooi deze met kalkoenkruiden vóór het roerbakken.

Serveertip

Kalkoen met stoofprei en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug