Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoenfilets met prei en paprika

Kalkoenrecepten

Kalkoenfilets met prei en paprika

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

600 g kalkoenfilets, ½ el gyroskruiden, 2 el olie, 1 grote prei, 1 rode paprika, 1½ dl tomatensap, allesbinder en peper.

Bereiding

Snijd de kalkoenfilets in reepjes en bestrooi deze met de gyroskruiden. Verwarm de olie in een wok en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Voeg de prei in ringen, de paprika in blokjes, het tomatensap toe en stoof dit ± 15 minuten. Bind het vocht met allesbinder en maak het gerecht op smaak af met peper.

Tip

Vervang gyroskruiden door cajunkruiden.

Serveertip

Kalkoen met gemengde salade, atjar tjampoer en gekookte zilvervliesrijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug