Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoenfricandeau – standaardrecept

Kalkoenrecepten

Kalkoenfricandeau – standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

kalkoenfricandeau, zout, peper, 50 g boter en 1½ dl bouillon of witte wijn.

Bereiding

Bestrooi de kalkoenfricandeau met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende 25 minuten per 500 gram kalkoen. Voeg zonodig een scheutje vocht toe en keer de kalkoen regelmatig. Neem de kalkoen uit de pan en laat het even 'rusten' alvorens er plakjes van te snijden. Voeg het vocht toe aan de pan en roer alle aanbaksels los.

Tip

Vervang zout en peper door kalkoenkruiden. Kalkoen moet evenals kip altijd gaar worden geserveerd.

Serveertip

Kalkoen met gekookte spruitjes, cranberriecompôte en gebakken aardappelsoesjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug