Kalkoenrecepten
Meer Kalkoenrecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kalkoenkotelet - standaardrecept
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
4 kalkoenkoteletten, zout, peper, paprikapoeder, tijm, 35 g boter en 1 dl rode wijn.
Bereiding
Bestrooi de kalkoenkoteletten met zout, peper, paprikapoeder en tijm. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de kalkoen aan beide zijden bruin en gaar. Plaats de deksel schuin en braad het geheel 15-25 minuten, afhankelijk van de dikte. Voeg zonodig een scheutje vocht toe en keer de kalkoen regelmatig. Maak jus door de wijn toe te voegen en de aanbaksels los te roeren.
Tip
Bestrijk het kalkoenvlees met mosterd of tomatenketchup vóór de bereiding.
Serveertip
Kalkoen met gekookte bloemkool, stoofpeertjes en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl