Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoenkotelet - standaardrecept

Kalkoenrecepten

Kalkoenkotelet - standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

4 kalkoenkoteletten, zout, peper, paprikapoeder, tijm, 35 g boter en 1 dl rode wijn.

Bereiding

Bestrooi de kalkoenkoteletten met zout, peper, paprikapoeder en tijm. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de kalkoen aan beide zijden bruin en gaar. Plaats de deksel schuin en braad het geheel 15-25 minuten, afhankelijk van de dikte. Voeg zonodig een scheutje vocht toe en keer de kalkoen regelmatig. Maak jus door de wijn toe te voegen en de aanbaksels los te roeren.

Tip

Bestrijk het kalkoenvlees met mosterd of tomatenketchup vóór de bereiding.

Serveertip

Kalkoen met gekookte bloemkool, stoofpeertjes en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug