Kalkoenrecepten
Meer Kalkoenrecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kalkoenkoteletten in tomatensaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
4 kalkoenkoteletten, 1 zakje tomatensoep, ½ el oregano, ½ l water, 2 el room, peterselie, 40 g boter, zout en peper.
Bereiding
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de kalkoen aan beide zijden bruin. Vermeng de soep met het water en voeg dit met oregano toe aan de kalkoen. Sluit de pan en stoof het geheel gedurende ongeveer 20 minuten. Voeg de room en de fijngeknipte peterselie toe, verwarm het nog ongeveer 5 minuten en maak dit op smaak af met zout en peper.
Tip
Vervang tomaten- door champignonsoep en oregano door 2 tl worcestershiresauce.
Serveertip
Peultjes en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl