Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoenkoteletten in tomatensaus

Kalkoenrecepten

Kalkoenkoteletten in tomatensaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

4 kalkoenkoteletten, 1 zakje tomatensoep, ½ el oregano, ½ l water, 2 el room, peterselie, 40 g boter, zout en peper.

Bereiding

Verwarm de boter in een pan en bak hierin de kalkoen aan beide zijden bruin. Vermeng de soep met het water en voeg dit met oregano toe aan de kalkoen. Sluit de pan en stoof het geheel gedurende ongeveer 20 minuten. Voeg de room en de fijngeknipte peterselie toe, verwarm het nog ongeveer 5 minuten en maak dit op smaak af met zout en peper.

Tip

Vervang tomaten- door champignonsoep en oregano door 2 tl worcestershiresauce.

Serveertip

Peultjes en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug