Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoenmarengo

Kalkoenrecepten

Kalkoenmarengo

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

2 kalkoenpoten, 2 tl gedroogde tijm, 1 tl cayennepeper, zout, 40 g boter, 1 el olie, 3 uien, 6 vleestomaten, ½ l droge witte wijn, 1 tl suiker, 200 g kastanjechampignons, 2 el Madeira en 2 el bloem of allesbinder.

Bereiding

Bestrooi de kalkoenpoten met de tijm, peper en zout. Verwarm de boter met de olie in een braadpan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Voeg de tomaten in parten, de wijn en de suiker toe en stoof dit ± 50 minuten. Voeg de laatste 10 minuten de champignons in plakjes toe. Vermeng de Madeira met de bloem, bind hiermee het stoofvocht en verwarm dit nog 10 minuten. Maak het gerecht op smaak af met zout en peper.

Tip

Vervang kalkoenpoten door kalkoendrumsticks en reken dan een totale bereidingstijd van 40 minuten.

Serveertip

Kalkoenmarengo, witlofsalade met fruit en gekookte pasta of rijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug