Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoenpoot – standaardrecept

Kalkoenrecepten

Kalkoenpoot – standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1-2 kalkoenpoten, zout, peper, paprikapoeder, 50 g boter en 1½ dl tomatensap.

Bereiding

Bestrooi de kalkoenpoten met zout, peper en paprikapoeder. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel 60 minuten. Voeg zonodig een scheutje vocht toe en keer de kalkoen regelmatig. Neem de kalkoen uit de pan, voeg het tomatensap toe en roer de aanbaksels los.

Tip

Voeg bij het braden een eetlepel mosterd of piccalilly toe.

Serveertip

Kalkoen met gestoofde Chinese kool en gebakken aardappelen met uiringen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug