Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoenragoût met oesterzwammen

Kalkoenrecepten

Kalkoenragoût met oesterzwammen

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

600 g ontbeend kalkoendijvlees in blokjes, 75 g gerookt spek in blokjes, 2 el olie, zout, peper, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 el tomatenpuree, 200 g oesterzwammen, 1 groene paprika, 3 dl rode wijn, 1 dl bouillon, 2 el bloem en Worcestershiresauce.

Bereiding

Bak het kleingesneden spek in een braadpan en voeg de olie toe. Bestrooi de kalkoen met zout en peper en bak dit rondom bruin in de pan. Voeg de gehakte uien, de kleingesneden knoflook toe en fruit dit mee. Voeg dan de puree, de oesterzwammen in plakjes, de kleingesneden paprika, het vocht toe en laat dit 40 minuten zachtjes stoven. Bind met de aangemengde bloem en maak het gerecht op smaak af met Worcestershiresauce.

Tip

Voeg bij het stoven 1 el Italiaanse keukenkruiden toe.

Serveertip

Kalkoenragoƻt met tomatensalade en gekookte pasta.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug