Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoenrollade – standaardrecept

Kalkoenrecepten

Kalkoenrollade – standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

kalkoenrollade van ± 1 kg en 50 g boter.

Bereiding

Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de rollade rondom bruin. Braad de rollade met de deksel schuin op de pan gedurende 60 minuten, afhankelijk van de dikte en de soort. Voeg zonodig een scheutje vocht toe en keer de rollade regelmatig. Neem de rollade na de braadtijd uit de pan en laat deze even afkoelen alvorens het netje te verwijderen. Snijd de rollade in dunne plakjes. Maak jus door tomatensap, water of bouillon aan het bakvet toe te voegen en roer de aanbaksels los.

Tip

Reken voor kalkoenrollade een braadtijd van ± 30 minuten per 500 gram, afhankelijk van de dikte en soort rollade.

Serveertip

Kalkoen met gekookte doperwten/maïs/worteltjes en gebakken aardappelkroketjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug