Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoenrollade in notenroomsaus

Kalkoenrecepten

Kalkoenrollade in notenroomsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

kalkoenrollade, 50 g boter, 100 g sjalotten of uien, 1 tl kerrie, 2 dl droge witte wijn, 1 dl slagroom of garderoom, 4 el gehakte noten, zout en cayennepeper.

Bereiding

Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kalkoenrollade rondom bruin. Voeg de gehakte sjalotten, de kerrie, de wijn toe en braad het geheel gedurende 60 minuten. Neem de rollade uit de pan, laat deze even afkoelen en verwijder dan het netje. Voeg dan de room en de noten toe aan de pan, verwarm dit nog 5 minuten en maak de saus op smaak af met zout en cayennepeper. Snijd de rollade in plakjes en serveer deze met de saus.

Tip

Voeg 2 el gewelde rozijnen toe aan de saus.

Serveertip

Kalkoenrollade met saus, gekookte worteltjes en gebakken aardappelrösti.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug