Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoensaté

Kalkoenrecepten

Kalkoensaté

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

500 g kalkoenfilet in blokjes gesneden, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl gemberpoeder, 2 tl sambal, 2 tl citroensap, 4 teentjes versgeperste knoflook, 2 el ketjap manis, 2 tl bruine suiker.

Bereiding

Benodigdheden: 1 mengkom, 1 knoflookpers, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 barbecue matig tot heet, 4 metalen barbecuespiesen, 1 barbecuetang.

Roer alle ingrediënten met de kalkoenblokjes goed door elkaar en laat minimaal een half uur goed marineren, hoe langer hoe lekkerder. Spies de blokjes kalkoen op de metalen barbecuespiesen en gaar ze op een hete barbecue in 5 tot 6 minuten.

Tip

Voor een fris karakter kunt u er 1 el versgeraspte citroenschil door doen.

Serveertip

Serveer met een zelfgemaakte sat├ęsaus en een lekkere nasi. Dranktip: een heerlijk koud biertje.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug