Kalkoenrecepten
Meer Kalkoenrecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kalkoensaté
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
500 g kalkoenfilet in blokjes gesneden, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl gemberpoeder, 2 tl sambal, 2 tl citroensap, 4 teentjes versgeperste knoflook, 2 el ketjap manis, 2 tl bruine suiker.
Bereiding
Benodigdheden: 1 mengkom, 1 knoflookpers, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 barbecue matig tot heet, 4 metalen barbecuespiesen, 1 barbecuetang.
Roer alle ingrediënten met de kalkoenblokjes goed door elkaar en laat minimaal een half uur goed marineren, hoe langer hoe lekkerder. Spies de blokjes kalkoen op de metalen barbecuespiesen en gaar ze op een hete barbecue in 5 tot 6 minuten.
Tip
Voor een fris karakter kunt u er 1 el versgeraspte citroenschil door doen.
Serveertip
Serveer met een zelfgemaakte satésaus en een lekkere nasi. Dranktip: een heerlijk koud biertje.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
Bron: www.poelier.nl