Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoensaucijs in pittige rode saus

Kalkoenrecepten

Kalkoensaucijs in pittige rode saus

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 kalkoensaucijsjes, 2 el olie, 10 g boter, 2 dl tomatenketchup, 1 el Chilisaus of kleingesneden Spaanse peper, 2 el zilveruitjes en bieslook.

Bereiding

Breng een pan met ruim water aan de kook. Wel hierin de kalkoensaucijsjes gedurende 5 minuten en laat ze uitlekken. Verhit de olie met de boter in een hapjespan en bak hierin de kalkoen aan beide zijden bruin. Reken ± 5 minuten per kant. Voeg de ketchup, de Chilisaus en de zilveruitjes toe en verwarm dit nog 2 minuten. Garneer het gerecht met de fijngeknipte bieslook.

Tip

Gebruik voorgewelde kalkoensaucijsjes bij de barbecue.

Serveertip

Kalkoensaucijs in saus met bruine bonenschotel en wortelsalade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug