Kalkoenrecepten
Meer Kalkoenrecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kalkoenschnitzel met courgette
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 gepaneerde kalkoenschnitzels, 2 el olijfolie, 1 courgette, 1 oranje paprika, 1 tl suiker, 2 tomaten of 1 vleestomaat, 2 tl tijm, allesbinder, zout, peper en frituurvet.
Bereiding
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de courgette in blokjes. Voeg de paprika in reepjes, de suiker, de tomaten in partjes en de tijm toe en stoof dit gedurende 10 minuten. Bind het stoofvocht met allesbinder en maak dit op smaak af met zout en peper. Verhit het frituurvet tot 170ÂșC. Bak hierin de kalkoenschnitzels aan beide zijden bruin en gaar. Reken ± 4 minuten per kant.
Tip
Varieer in het verkrijgbare assortiment aan kalkoenschnitzels en vervang courgette door komkommer. Voeg op het laatst de inhoud van een kuipje roomkaas toe.
Serveertip
Kalkoen met courgette, tomatensalade en gekookte pasta.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl