Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoenschnitzel met courgette

Kalkoenrecepten

Kalkoenschnitzel met courgette

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 gepaneerde kalkoenschnitzels, 2 el olijfolie, 1 courgette, 1 oranje paprika, 1 tl suiker, 2 tomaten of 1 vleestomaat, 2 tl tijm, allesbinder, zout, peper en frituurvet.

Bereiding

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de courgette in blokjes. Voeg de paprika in reepjes, de suiker, de tomaten in partjes en de tijm toe en stoof dit gedurende 10 minuten. Bind het stoofvocht met allesbinder en maak dit op smaak af met zout en peper. Verhit het frituurvet tot 170ÂșC. Bak hierin de kalkoenschnitzels aan beide zijden bruin en gaar. Reken ± 4 minuten per kant.

Tip

Varieer in het verkrijgbare assortiment aan kalkoenschnitzels en vervang courgette door komkommer. Voeg op het laatst de inhoud van een kuipje roomkaas toe.

Serveertip

Kalkoen met courgette, tomatensalade en gekookte pasta.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug