Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoenschotel Indienne

Kalkoenrecepten

Kalkoenschotel Indienne

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

500 g kalkoen nasi/bamivlees, 1 tl knoflookpoeder, 2 tl gemengde Indische kruiden, 2 el olie, 2 uien, 1 prei, ¼ witte kool, 2 tl kerrie, 1 dl sherry, 5 el ketjap benteng manis, ¼ l blik ananasstukjes, 1 tl suiker, 2 kiwi's en geraspte kokos.

Bereiding

Bestrooi de kalkoen met de knoflook en de kruiden. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kalkoen rondom bruin. Voeg de gehakte uien, de prei in ringen, de kool in reepjes met de kerrie toe en verwarm dit gedurende 5 minuten. Voeg dan de sherry, de ketjap, de uitgelekte ananas en de suiker toe en stoof dit 15 minuten. Voeg dan de kiwi's in plakjes toe en garneer met de kokos.

Tip

Vervang sherry door saké.

Serveertip

Kalkoenschotel met gekookte witte en wilde rijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug