Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoenstoofschotel

Kalkoenrecepten

Kalkoenstoofschotel

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

2 kalkoenhaasjes, zout, peper, 25 g boter, 1 ui, 2 tl kerrie, 2 Hollandse appelen, 2 bananen, 2 schijven ananas en 2 el sap, 2 el gewelde rozijnen, 2 el ketjap benteng manis en 1 tl djahé (gemberpoeder).

Bereiding

Snijd het kalkoenvlees klein en bestrooi dit met zout en peper. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Fruit de gehakte ui en de kerrie mee. Voeg de kleingesneden appelen, de bananen in plakjes, de ananas in stukjes, het sap, de rozijnen, de ketjap en de djahé toe en stoof dit gedurende ± 15 minuten.

Tip

Voeg kleingesneden gemberwortel toe en vervang kalkoenhaasjes door ongepaneerde kalkoenschnitzels of -filets.

Serveertip

Kalkoenschotel met gekookte wilde rijst, atjar tjampoer en ijsbergsla met vruchten.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug