Kalkoenrecepten
Meer Kalkoenrecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kalkoenstoofschotel
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
2 kalkoenhaasjes, zout, peper, 25 g boter, 1 ui, 2 tl kerrie, 2 Hollandse appelen, 2 bananen, 2 schijven ananas en 2 el sap, 2 el gewelde rozijnen, 2 el ketjap benteng manis en 1 tl djahé (gemberpoeder).
Bereiding
Snijd het kalkoenvlees klein en bestrooi dit met zout en peper. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Fruit de gehakte ui en de kerrie mee. Voeg de kleingesneden appelen, de bananen in plakjes, de ananas in stukjes, het sap, de rozijnen, de ketjap en de djahé toe en stoof dit gedurende ± 15 minuten.
Tip
Voeg kleingesneden gemberwortel toe en vervang kalkoenhaasjes door ongepaneerde kalkoenschnitzels of -filets.
Serveertip
Kalkoenschotel met gekookte wilde rijst, atjar tjampoer en ijsbergsla met vruchten.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl