Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoentournedos in rode portsaus

Kalkoenrecepten

Kalkoentournedos in rode portsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 kalkoentournedos, 2 dl rode port, ½ dl wild- of gevogeltefond, 1 bekertje crème fraîche, 30 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bewaar de kalkoentournedos tot gebruik in de koelkast. Breng de port en de fond in de steelpan aan de kook. Roer de crème fraîche erdoor en laat dit even inkoken. Verwarm de boter in de koekenpan en laat dit niet te bruin worden. Bak hierin de kalkoen goudbruin en gaar op een matig vuur. Reken ± 4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte en voeg zout en peper tijdens het bakken toe. Neem de kalkoen uit de pan en serveer ze op warme borden. Giet de saus bij het bakvet en laat dit nog even uitbruisen.

Tip

Vervang kalkoentournedos eens door tournedos van wild.

Serveertip

Heerlijk met de rode portsaus, gekookte peultjes en krieltjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug