Kalkoenrecepten
Meer Kalkoenrecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kalkoentournedos in rode portsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
4 kalkoentournedos, 2 dl rode port, ½ dl wild- of gevogeltefond, 1 bekertje crème fraîche, 30 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Bewaar de kalkoentournedos tot gebruik in de koelkast. Breng de port en de fond in de steelpan aan de kook. Roer de crème fraîche erdoor en laat dit even inkoken. Verwarm de boter in de koekenpan en laat dit niet te bruin worden. Bak hierin de kalkoen goudbruin en gaar op een matig vuur. Reken ± 4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte en voeg zout en peper tijdens het bakken toe. Neem de kalkoen uit de pan en serveer ze op warme borden. Giet de saus bij het bakvet en laat dit nog even uitbruisen.
Tip
Vervang kalkoentournedos eens door tournedos van wild.
Serveertip
Heerlijk met de rode portsaus, gekookte peultjes en krieltjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl