Kalkoenrecepten
Meer Kalkoenrecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Pittige kalkoensoep
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
2 kalkoendrumsticks, 1,2 l water, 2 bouillontabletten, 15 g boter, 1 ui, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 2 el suiker, 1 tl sambal oelek, 6 el ketjap benteng manis, aardappelmeel, zout en peper.
Bereiding
Breng het water met de kalkoen en de bouillontabletten aan de kook en laat dit ± 1½ uur trekken. Zeef de bouillon en snijd het vlees van de botjes. Verwarm de boter in een braadpan en fruit hierin de gehakte ui. Voeg de overige ingrediënten toe en verwarm dit 5 minuten. Voeg dan de bouillon met het kalkoenvlees toe. Bind met aangemengd aardappelmeel en maak de soep op smaak af met zout en peper.
Tip
Voeg rijst of taugé en een kleingesneden teentje knoflook toe.
Serveertip
Kalkoensoep en versgebakken mini broodjes met beleg.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl