Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Pittige kalkoensoep

Kalkoenrecepten

Pittige kalkoensoep

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

2 kalkoendrumsticks, 1,2 l water, 2 bouillontabletten, 15 g boter, 1 ui, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 2 el suiker, 1 tl sambal oelek, 6 el ketjap benteng manis, aardappelmeel, zout en peper.

Bereiding

Breng het water met de kalkoen en de bouillontabletten aan de kook en laat dit ± 1½ uur trekken. Zeef de bouillon en snijd het vlees van de botjes. Verwarm de boter in een braadpan en fruit hierin de gehakte ui. Voeg de overige ingrediënten toe en verwarm dit 5 minuten. Voeg dan de bouillon met het kalkoenvlees toe. Bind met aangemengd aardappelmeel en maak de soep op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg rijst of taugé en een kleingesneden teentje knoflook toe.

Serveertip

Kalkoensoep en versgebakken mini broodjes met beleg.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug