Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Salade met kalkoenham, zoete puntpaprika's en guacamole

Kalkoenrecepten

Salade met kalkoenham, zoete puntpaprika's en guacamole

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

200 g kalkoenham dun gesneden, 2 zoete puntpaprika's, 1 potje guacamole, 2 lente uitjes fijn gesneden, 4 cherrytomaten, 1 zakje verse gemengde sla, 1 partje citroen, 1 el olijfolie, 1 el geplukte bladpeterselie, snufje zeezout, snufje grof gemalen peper.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 el, 1 tl, 1 grillpan, 4 borden, aluminiumfolie.

Grill de zoete puntpaprika's in de grillpan tot ze bijna gaar zijn, wikkel ze in aluminiumfolie en ze laat afkoelen. Verdeel de kalkoenham over de borden en leg daar een mooi bolletje gemengde sla op. Leg vervolgens met de tl 3 bolletjes guacamole bij per bord. Snij de zoete puntpaprika's in dunne ringen en verdeel over de borden. Verdeel de lente ui, de cherrytomaatjes en bestrooi de borden met zeezout en grof gemalen peper. Druppel de olijfolie er met een el overheen en besprenkel het geheel met citroensap en strooi de peterselie erover.

Tip

Druppel limoensap over de salade met grof gehakte koriander.

Serveertip

Lekker met geroosterd Turks brood. Op mooie grote borden ziet deze salade er spectaculair uit.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug