Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Salade met lauwe kalkoenham, spekjes en gegrilde perzik

Kalkoenrecepten

Salade met lauwe kalkoenham, spekjes en gegrilde perzik

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

250 g kalkoenham, 2 perziken, 2 el spekjes, 1 zakje veldsla, plukje verse spinazieblaadjes, ¼ rode ui in ringen gesneden, 2 el roomkaas, 2 el bieslook, 1 el olijfolie, peper naar smaak, zout naar smaak.

Bereiding

Benodigdheden: 1 grillpan, 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 tl, 4 borden.

Halveer de perziken en snij de helften in 3 halve maanvormpjes. Grill ze kort in de grillpan en laat ze afkoelen. Bak de spekjes uit, giet het vet af en ze laat afkoelen. Snij vervolgens de bieslook fijn. Verdeel de kalkoenham over de borden. Verdeel de rode uiringen, spinazie en veldsla over de borden. Leg er de perzikpartjes en gebakken spekjes bovenop. Maak voor elk bord met een tl 3 bolletjes roomkaas. Bestrooi de borden met de bieslook en bedruppel ze met de olijfolie.

Tip

Flinterdun gesneden verse basilicum is ook erg lekker bij dit gerecht.

Serveertip

Leg de kalkoenham op een tortilla, rol deze op en leg de gevulde tortilla 3 minuten op 100 graden in de oven en je hebt een maaltijd.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug