Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Salade met lauwe kalkoenrollade, garnalen en chilisaus

Kalkoenrecepten

Salade met lauwe kalkoenrollade, garnalen en chilisaus

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

400 g kalkoenrollade in plakken gesneden, 150 g Noorse garnalen, 2 dl chilisaus (uit een fles), 4 lente uitjes dun gesneden, 100 g taugé, 4 champignons in vieren gesneden, 1 el geroosterde pindaâ

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 litermaatbeker, 1 el, 1 tl, 1 ovenschaal, 1 spatel, 1 oven voorverwarmd op 125 graden, 4 borden.

Leg 4 plukken taugé in de ovenschaal. Verdeel er de champignons en de plakjes kalkoenrollade overheen en leg daarop de garnalen. Giet hierover de chilisaus. Zet het geheel 8 minuten in de voorverwarmde oven op 125 graden. Haal de ovenschaal uit de oven er verdeel de 4 porties over de borden. Bestrooi de borden met de lente ui en pinda’s.

Tip

Meng wat verse citroenrasp door de chilisaus voor extra smaak.

Serveertip

Lekker met gebakken rijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug