Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Thaise gevulde kalkoenfilets

Kalkoenrecepten

Thaise gevulde kalkoenfilets

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 kalkoenfilets opengesneden, 1 el Thaise rode currypasta, 1 el garnalen, 1 el fijngesneden lente ui, 2 tl geraspte limoenschil, 2 tl kokosrasp, 1 tl gemberpoeder, 2 tl zonnebloemolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 mengkom, 1 pollepel, cocktailprikkers, 1 barbecuetang, 1 barbecue heet.

Meng de currypasta met de lente ui, limoenrasp, garnalen, kokosrasp, 1 tl zonnebloemolie en gemberpoeder goed door elkaar. Vul de kalkoenfilets met het mengsel en vouw ze dicht met een cocktailprikker en bestrijk ze met de overgebleven zonnebloemolie. Grill ze op een hete barbecue in 8 - 10 minuten per kant mooi gaar.

Tip

Maak dit recept ook eens met kipfilet.

Serveertip

Serveer de Thaise gevulde kalkoenfilets met mihoen. Wijntip: een fruitige witte Viognier uit Zuid Frankrijk.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug