Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Warme Italiaanse kalkoensalade met pasta en ansjovis

Kalkoenrecepten

Warme Italiaanse kalkoensalade met pasta en ansjovis

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

300 g kalkoenrollade, voor 4 personen gekookte pasta â

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 wokpan, 1 el, 1 kaasrasp, 4 borden.

Snij de kalkoenrollade in blokjes en zet apart (in de koelkast). Snij vervolgens de ui, knoflook, Spaanse peper en ¼ van het blikje ansjovis fijn en zet apart. Zet de wokpan op een hoog vuur en voeg de olijfolie toe. Bak hierin de ui, knoflook en Spaanse peper goed aan. Voeg er de kalkoenblokjes en ansjovis toe en bak het geheel op een hoog vuur onder voordurend omscheppen enkele minuten door. Voeg de gekookte pasta eraan toe en blijf op een hoog vuur nog 3 minuten door bakken. Roer vervolgens de pesto door het geheel. Laat op een laag vuur iets doorwarmen. Verdeel over borden en bestrooi er de parmezaan overheen.

Tip

Voor een complete maaltijd, bak een halve gesneden courgette mee.

Serveertip

Een glas rosé.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug