Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Barbecue chicken met ahornsiroop
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 kipkarbonades, 3 el ahornsiroop, 3 el rode wijn, 3 el soy sauce, 1 el tomatenpuree, 1 tl gemberpoeder, 1 tl mosterd, 2 tenen knoflook geperst, 1 tl tabasco.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 mengkom, 1 barbecuetang, 1 barbecue matig tot heet.
Meng alle ingrediënten en smeer er de kipkarbonades mee in en laat minstens 1 uur in de koelkast marineren, hoe langer hoe lekkerder. Dep de kipkarbonades af en grill ze op een hete barbecue in 12 - 15 minuten per kant gaar, bestrijk ze tussendoor af en toe met wat van de marinade.
Tip
Vervang de Ahornsiroop door een lekkere honing.
Serveertip
Serveer er een heerlijke aardappelsalade bij met lekker veel verse bieslook. Dranktip: Een ijskoud blond biertje.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
Bron: www.poelier.nl