Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Kiprecepten > Boerensalade met kippenlevervinaigrette

Kiprecepten

Boerensalade met kippenlevervinaigrette

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten Boerensalade met kippenlevervinaigrette

Ingrediënten

1 krop friseesla gewassen en geplukt, 6 bieslookstengels grofgesneden, 1 handje rucola gewassen, 1 handje bietenblad gewassen, 1 handje bladpeterselie gewassen en geplukt, 1 handje kervel gewassen en geplukt,150 g spekjes, 1 Granny Smith geschaafd,1 hand croutons, 3 el olijfolie, 3 hoeve-eieren zachtgekookt

Bereiding

1. Was alle kruiden en sla en meng alles goed door elkaar.
2. Snij van oud brood grove stukken, meng die met 3 el olijfolie en peper & zout, en rooster ze vervolgens in een hete pan of een voorverwarmde oven.
3. Bak nu de spekjes in de pan tot ze krokant zijn en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
4. Breng ondertussen een pannetje met water aan de kook en leg de hoeve-eieren erin.
5. Haal de eieren er na 6 minuten uit, laat ze goed schrikken onder de koude kraan en pel ze dan voorzichtig. Snij de eieren, als ze zijn afgekoeld, in vieren.
6. Rasp nu de Granny Smith in repen op de mandoline, of (als je die niet hebt) snij hem in plakjes en die weer in reepjes. Druppel er wat citroensap over om het bruinworden tegen te gaan.
Nu ga je beginnen met je dressing.
7. Verwijder de zenen van je kippenlevers en hak ze zo fijn mogelijk.
8. Bak dan de kippenlever in boter in de koekenpan, blus af met rodewijnazijn en breng het geheel op smaak met peper & zout.
9. Doe alles in een kom en voeg de olijfolie toe. Mix dit met je staafmixer tot een emulsie.
10. Meng daarna alles met de gemengde sla, appel, croutons en gebakken spekjes. Leg de salade in een mooie schaal en verdeel hier de eieren over.
11. Maak af met nog wat versgemalen peper.
 

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel
© KIP - Uitgeverij Becht - Claartje Lindhout

Bron: www.poelier.nl

Terug