Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Kiprecepten > Caesarsalade met gerookte kip

Kiprecepten

Caesarsalade met gerookte kip

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht Caesarsalade met gerookte kip

Ingrediënten

6 gerookte kipfilets, 2 little gem (Romeinse sla), 1 bosui, 3 ansjovisfiletjes gesneden, 1 el tuinkers, 100 g Parmezaanse kaas, 2 hoeve-eieren

Dressing: 1 el Amora-mosterd, 3 eidooiers, 1 el witte wijnazijn, 300 ml zonnebloemolie, 1 el water, 2 el volle melk, 6 ansjovisfilets fijngesneden, 3 el krulpeterselie vers gesneden, 3 stengels bosui fijngesneden, sap van een ½ citroen, peper & zout

Bereiding

1. Was en snij de little gem in lange, dunne repen; was en snij de bosui schuin in dunne ringen, en snij de kipfilet in langwerpige, dunne plakjes.
2. Meng de sla en kipfilet met de dressing, en garneer de sla met de bosui, ansjovis, Parmezaanse kaaskrullen en tuinkers.
3. Laat het hoeve-eitje 6 minuten koken en koel het daarna direct af in een ijskoud bad; zo blijft de dooier van het ei lopen.
4. Doe alle ingrediënten van de dressing bij elkaar in een kom en maak het fijn met de staafmixer. Let op: je begint met de eidooiers, mosterd, wittewijnazijn, ansjovis, krulpeterselie en bosui; dan voeg je langzaam de zonnebloemolie toe, en daarna de melk en het water.
5. Breng het geheel op smaak met peper & zout, en voeg ten slotte het citroensap toe.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel
© KIP - Uitgeverij Becht - Claartje Lindhout

Bron: www.poelier.nl

Terug