Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Drumsticks - standaardrecept
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
8 drumsticks, zout, peper, 35 g boter en 1 el olie.
Bereiding
Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verwarm de boter met de olie in een braadpan en bak hierin de kip rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad het geheel gedurende ± 30 minuten. Voeg zonodig een scheutje water of bouillon toe en keer de kip regelmatig.
Tip
Gebruik voorgemarineerde of -gekruide drumsticks. Het toevoegen van een scheutje olie aan boter zorgt ervoor dat het bakvet hoger verhit kan worden. Barbecuetip: Kook of pocheer drumsticks gedurende ± 15 minuten in een ruime hoeveelheid bouillon vóór het roosteren, opdat de kip ook gaar zal worden.
Serveertip
Drumsticks met gekookte spruitjes, compote en gebakken aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl